Očekivano: Mulaomerović više nije trener OKK Slobode

Tuzlanski košarkaši zauzeli su 6. mjesto u prvom dijelu prvenstva sa 37 bodova, uz 13 pobjeda i čak 11 poraza,

0
550
Damir Mulaomerović više nije trener OKK Slobode (Foto: Arhiva TZL.ba)

Damir Mulaomerović više nije trener OKK Slobode, očekivan je ishod situacije u klubu kod Kapije nakon neuspješne sezone u prvenstvu BiH, u kojoj je klupska uprava najavljivala “iskorak ka Evropi”, a zapeli su već nakon prvog dijela prvenstva.

Tuzlanski košarkaši zauzeli su 6. mjesto u prvom dijelu prvenstva sa 37 bodova, uz 13 pobjeda i čak 11 poraza, od kojih se veliki broj dogodio na domaćem parketu, što je s obzirom na tradiciju Mejdana bilo nepojmljivo. Kao poraz od Promna iz D. Vakufa, recimo!

Kao i prethodnih godina, u OKK Slobodi su “šarali” s dovođenjem pojačanja i ni ovoga puta nisu “uboli u sridu”.

Mulaomerović je angažovan u trenutku velikih turbulencija u ekipi, nakon odlaska Josipa Pandže koji je, da stvar bude čudnija, ekipu Čelika uveo među šest najboljih u državi, dok su se Tuzlaci morali zadovoljili posmatranjem Lige 6 na TV ekranima.

Objašnjeno je da Mulaomerović odlazi zato što je prihvatio ponudu da bude trener ekipe Cedevita Junior. Ali nakon neuspjeha u OKK Slobodi drukčiji ishod bio je teško moguć, unatoč tome što je predsjednik OKK Slobode, Aid Berbić, “zaljubljen” u Mulaomerovića i bio je spreman da mu oprosti neuspjeh i zadrži ga u klubu.

Dokle će OKK Sloboda biti “klub jednog lica”? (Foto: Arhiva)

Mula je bio sjajan igrač, dobar je čovjek, kao trener treba još dosta da uči i da se kali, a sklon je gubljenju autoriteta što mu se nekada obije o glavu.

No, pravo je pitanje nije trener i glasi: postoji li u klubu kod Kapije mehanizam da se Berbiću kaže “dosta” i da mu se zbog rezultatskih neuspjeha niz godina oduzme pozicija “klub jednog lica” i da OKK Slobodu preuzme neko ko zna i može  bolje, a da pri tome nije samozaljubljen u sebe i u klupske finansije!?

Neko ko bi, uz strpljiv rad i angažman stručnih i iskusnih, a ne uvlakača, vratio u Mejdan duh nekadašnje Sloboda Dite koja još živi u srcima iskrenih ljubitelja košarke, kako u Tuzli tako i šire. Era Aida Berbića definitivno će se pamtiti po malo čemu! (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here