Očekivali pozivnicu za ABA ligu, a sada sele u niži rang!

Nakon historijske sezone u kojoj su izborili pravo na pozivnicu za drugu ABA ligu, u upravi Budućnosti Prolab iz Bijeljine su odlučili da neće igrati ligu BiH naredne sezone!

Bijeljinski tim je odlučio da naredne sezone igra niži rang i o tome je obavijestio Košarkaški savez BiH, uz najavu da se vraćaju afirmaciji mladih igrača iz sopstvenog pogona.

O ovoj odluci javnost su obavijestili saopštenjem.

– Nakon najuspješnije sezone, u kojoj je KK Budućnost Prolab ostvario historijski uspjeh kluba, ali i bijeljinske košarke, osvojivši treće mjesto u regularnom dijelu Prvenstva BiH, te igravši polufinale play offa Prvenstva BiH, kao i finale Kupa Republike Srpske, Uprava Kluba odlučila je da klub ostaje posvećen svom prvobitnom cilju – promociji košarke i sporta, kao i razvoju i afirmaciji mladih košarkaša i košarkašica. Misija kluba ostaje kreiranje optimalnih uslova za razvoj omladinskih kategorija. Zato će KK Budućnost Prolab u narednoj sezoni nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj će znatno veći prostor za igranje i košarkaški razvoj dobiti mladi košarkaši, uz angažiranje nekolicine iskusnijih igrača. Prvi tim KK Budućnost u Prvoj ligi RS nastupaće pod imenom novog glavnog sponzora – KK Budućnost Profy Bijeljina, saopšteno je iz Budućnosti kao i to da je dogovorena saradnja sa sarajevskom Bosnom u kojoj će mladi igrači iz Budućnosti dobijati priliku.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *