Obustavljena istraga protiv Davora Dragičevića

Advokat Dragan Tolimir, je potvrdio da je u petak dobio odluku banjalučkog Okružnog tužilaštva u kojoj je informisan o obustavi istrage protiv Davora Dragičevića zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti” Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tolimir kaže da nije dobio na uvid naredbu o obustavi istrage, te da će je tražiti od tužilaštva, piše BHRT.

Istraga protiv Dragičevića vođena je zbog dešavanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra 2018. godine, kada su građani okupljeni oko grupe “Pravda za Davida”, predvođeni Dragičevićem protestovali što je Lukač ponovo predložen za ministra unutrašnjih poslova.

Prijavu protiv Dragičevića podnio je sam ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Dragičević, koji se nalazi u Beču, za BIRN BiH govori da, tri godine nakon dešavanja ispred Skupštine, obustava istrage dolazi kasno.

“Zakasnili su skoro tri godine. Na vrijeme smo prepoznali njihove namjere i osjetili njihove montirane procese”, komentariše Dragičević naredbu o obustavi istrage protiv njega.

Dodaje i da on i dalje insistira na otkrivanju ubica svog sina, ali i na tome da odgovornost snose i oni koji su pokušavali da zataškaju ubistvo i koji su u tu svrhu progonili njega i članove grupe “Pravda za Davida”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *