Obuhvaćena i BiH: Danski univerzitet provodi istraživanje o koronavirusu

0
103

Univerzitet Aarhus iz Danske trenutno provodi veliki istraživački projekat o koronavirusu, poznatom i kao COVID-19, u više od 45 zemalja širom svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj istraživača je utvrditi kako pandemija COVID-19 “utječe na ljude u različitim državama i kulturama, uzimajući pri tome u obzir i individualne razlike”.

Istraživači koji provode istraživanje su saopćili da je studija potpuno anonimna, nisu im potrebni lični podaci i neće prikupljati email i IP adrese.

Potrebno je oko 10 i 15 minuta da se odgovori na sva pitanja iz istraživanja, na koja mogu odgovoriti svi zainteresovani na ovom linku: https://aarhus.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6X6017nwDwNEv7D?Q_Language=BS.

Novi tip koronavirusa izbio je u decembru 2019. u kineskom gradu Wuhanu, a ubrzo se proširio na više od 177 zemalja i regiona.

U svijetu je do sada potvđeno 859.796 slučajeva zaraze i 42.341 smrtni slučaj. Ukupno, od bolesti se oporavilo 178.031 osoba, pokazuju podaci Univerziteta “Johns Hopkins”.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here