Obnovljena zastava BiH na vrhu planine Velež

Podsjetimo, prije par dana nepoznati počinioci oskrnavili su zastavu Bosne i Hercegovine postavljenu na vrhu planine Velež

Nakon što su nepoznati počinioci uništili zastavu Republike Bosne i Hercegovine, koja je povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine bila postavljena od strane učenika i zaposlenika Osnovne škole „Mujaga Komadina“ Mostar na planini Velež, zaposlenici ove škole su pokazali da je ljubav prema ovoj zastavi puno veća.

ucenici os mujaga komadina obnovili su zastavu bih na planini velez koja je nedavno oskrnavljena
Učenici iz Mostara u akciji obnove zastave (Foto: Vijesti.ba)

Ponovo su izvršili pohod na Velež i obnovili istu.

“Ljubav prema domovini Bosni i Hercegovini i zlatnim ljiljanima puno je veće od svih rušitelja”, naveli su u svojoj objavi iz OŠ “Mujaga Komadina” Mostar.

Podsjetimo, prije par dana nepoznati počinioci oskrnavili su zastavu Bosne i Hercegovine postavljenu na vrhu planine Velež.


Podsjećamo u aprilu ove godine OŠ “Mujaga Komadina” iz Mostara na poseban je način odala počast Armiji Republike BiH, povodom 31. godišnjice njenog formiranja.

Na jednom od najviših vrhova planine Velež, Brasini na nadmorskoj visini od 1897 metara postavili su zastavu koja je se jedne strane aktuelna zastava države BiH, a s druge prva zastava Republike BiH sa lilljanima. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *