Oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne

Sa večernjim satima, opšta slika će se postepeno popravljati, pri tome će biti i dosta svježije, mjestimično i prohladno

0
209
oblacno vrijeme kisa bih
(Foto: Ilustracija TL)

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 3; Gradačac 8; Ivan-sedlo, Livno, Sanski Most, Zenica 10; Bihać, Bugojno 11; Sarajevo 12; Grude 14; Mostar 16; Neum 18; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake u drugom dijelu dana. Prije podne kiša u većini područja, a poslije podne, uglavnom, na istoku, jugoistoku Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab primjenljivog smjerea. Dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu od 16 do 20 °C.

Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i povećanom naoblakom, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati umjerene poteškoće. Većim dijelom dana poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će osjet hladnoće biti izraženiji usljed porasta sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja. Sa večernjim satima, opšta slika će se postepeno popravljati, uz djelimičnu stabilizaciju, pri tome će biti i dosta svježije, mjestimično i prohladno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here