Oblačno sa snijegom u centralnoj i istočnoj Bosni

Biometeorološke prilke su relativno nepovoljne. Opšta slika će biti lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, kao i dijelu Hercegovine, pretežno usljed nestabilnog vremena

0
128
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U centralnim i istočnim područjima pada slab snijeg, a na jugu zemlje kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan-sedlo -3; Livno i Sokolac -2; Bihać, Gradačac i Srebrenica -1; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 0; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Zenica 1; Široki Brijeg 3; Grude 4; Mostar i Trebinje 6; Neum 8°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Snijeg će padati uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a na jugu zemlje kiša. Više padavina se očekuje u istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Biometeorološke prilke su relativno nepovoljne. Opšta slika će biti lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, kao i dijelu Hercegovine, pretežno usljed nestabilnog vremena. Dodatni pad temperatura, izraženije u jutarnjim satima, također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Neophodno je posvetiti maksimalnu pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti. Na jugu nešto ugodnije, danju malo toplije, pri tome uz povremeno jače sjeverno strujanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here