Oblačno sa slabom kišom

0
78
(Foto: Ilustracija, arhiva TL)

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a na planinama i sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Bijeljina i Gradačac 4, Ivan-sedlo 5, Doboj, Sokolac, Tuzla i Zenica 6, Banja Luka 7, Livno i Sarajevo 8, Bugojno, Drvar, Grude i Prijedor 9, Srebrenica 10, Jajce i Trebinje 11, Bihać, Sanski Most i Stolac 12, Mostar i Neum 13 stupnjeva.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati slaba kiša. Više padavina prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini oblačno sa intentivnijom kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stupnjeva.

Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini i Krajini, pretežno zbog izraženije nestabilnosti. Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, razdražljivosti, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene malo će oslabiti u drugom dijelu dana. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here