Oblačno sa slabom kišom i susnježicom

0
180
(Foto: Ilustracija, arhiva TL)

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu sa slabom kišom, a u Bosni sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Ivan-sedlo -2, Sarajevo 0, Bugojno, Gradačac, Livno i Tuzla 1, Bihać, Jajce i Zenica 2, Drvar i Sanski Most 3, Grude 4, Mostar i Neum 7 stupnjeva.

Danas u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Na jugu u jutarnjim satima kiša. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u nizinama kiša, a u višim djelovima susnježica ili snijeg. Padavine većinom prije podne. Postupno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar u Bosni slab umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu i sjeverozapadu do 11 stupnjeva.

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti lošije. Prohladno vrijeme i mjestimične padavine, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Preporučljivo je reducirati kretanje i posvetiti pažnju odijevanju, te zaštiti od nižih temperatura. Sa poslijepodnevnim satima, uz djelimičnu stabilizaciju, posvuda će biti malo ugodnije, a opšta slika dodatno će se proljepšati tokom noći.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here