Oblačno sa kišom poslijepodne

0
247

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -8; Sokolac -2; Bugojno i Srebrenica 0; Ivan-sedlo i Sanski Most 1; Bihać, Bijeljina, Sarajevo, Tuzla i Zenica 2; Banja Luka, Doboj, Gradačac i Prijedor 3; Grude 7; Trebinje 9; Mostar i Neum 10°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati padavine sa jugoistoka će se postepeno širiti na veći dio zemlje. U nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli dan. Povećana naoblaka, povremene padavine i neuobičajeno niske temperature, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće, osobito tokom jutra, te ne pretjerivati sa aktivnostima. Danju malo ugodnije, uz blago zatopljenje. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here