Oblačno sa kišom, ponegdje i snijegom

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. Na sjeveru Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica i snijeg

0
149
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblčano vrijeme. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje lokalno pada slaba kiša, a u ostaku Bosne mjestimično slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -10; Sokolac -2; Bihać, Bugojno, Livno, Sarajevo 0; Sanski Most, Tuzla, Zenica 1; Gradačac 2; Doboj 3; Grude 4; Trebinje 5; Mostar 7; Neum 9;

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. Na sjeveru Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica i snijeg. U Hercegovini padavine poslije podne i tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne se očekuju povremeno jaki udara vjetra. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu do 10 °C.

Biometeorološka prognoza je loša. Izraženija promjena vremena, padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here