Objektivom: Svaka čast majstore, ko god bio! (Foto)

Šteta da prilikom postavljanja nije konsultovan neko ko zna. Ovako, uništene su table, a obruč je postavljen pogrešno

3
2356

U dvorištu Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli postavljene su nove koš-table. No, ko god je uradio ovaj posao, zaslužuje sveopće “čestitke” na majstorluku i znanju.

Umjesto da obruč bude postavljen na donju crtu crnog okvira, neko je “zašarafio” maltene usred table!

Kažu da je table i obruče nabavila uprava Gimnazije, škole koja je nekada imala u svom sastavu i sportski smjer.

Šteta da prilikom postavljanja nije konsultovan neko ko zna. Ovako, uništene su table, a obruč je postavljen “raritetno”: Ovo nigdje u svijetu nema – osim u tuzlanskoj Gimnaziji! (Foto: HiS)

3 Komentari

  1. Poštovani.
    Obnovu košarkaškog terena ispred gimnazije je realizirao Kk Dragons, uz pomoć prijatelja i sponzora kluba, a uz saglasnost uprave škole, o čemu su pisali brojni tuzlanski portali. Kupljene su kvalitetne vodootporne table I zglobni obruči. Kako su postojeće konstrukcije, koje su napravljene prije 30 I vise godina, vremenom ili spustene ili su takve i bile, a klub nije mogao kupovati i konstrukcije, nakon ojačavanja istih, vidjeli smo da ukoliko bi postavili obruce u nivou kvadrata, obruč bi bio na visini 2.90 umjesto 3,05. Odlučili smo se da obruče budu na pravoj visini, a da naknadno farbom iscrtamo nove kvadrata na tablama. Koseve su postavljali majstori sa skelama,i uradili najbolje sto se moglo. Radosni smo kad vidimo da su se djeca i omladina iz okolnih naselja vratila na terene na basket. Sve smo naravno donirali I poklonili skoli. Uskoro cemo pokusati da renoviramo I podlogu.
    Pozdrav redakciji.
    Molimo vas da ovo soapstenje kluba , pa makar ovako preko komentara, objavite.

  2. Samo da repliciram ovim iz kk dragons gore:
    Ako ste se vec uhvatili posla, onda ga niste trebali raditi dok ne bude sve kako treba. Cak i da prefarbate tablu i pomjerite oznake, opet ce gornji dio table ostati kraci a donji dio table duzi. To nigdje na svijetu nema. Znam da se kod nas kaze “poklonu se ne gleda u oci” ali brate dragi ovo bode oci sa 100 metara. Ovo je tipicno balkansko ponasanje, ako ne ide daj nastiklaj, nakalemi a nebitno kako izgleda i ima li smisla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here