Objektivom: “Otpad” na gradskim parkinzima (Foto)

0
805

Čitaoci su nam poslali fotografije automobila, koji nisu u voznom stanju ili su neregistrovani, a trenutno zauzimaju mjesta na inače prebukiranim parkiralištima u gradu.

I zaista, fotografije potvrđuju da je ovim automobilima prije mjesto na nekom auto-otpadu, nego na parkinzima u velikim gradskim naseljima.

Ima primjera da pojedini građani imaju po dva, pa i tri automobila, od kojih je jedan neregistrovan i parkiran ispred stambene zgrade duže od pola godine. Svi zauzimaju mjesta na parkingu ispred iste zgrade, gdje, bar nam se čini logičnim, svaki stan ima  jedno parkirno mjesto, osim ako prostora ima i za više njih.

Čija je nadležnost uklanjanja ovakvih automobila?

Pitanje smo u službenoj formi proslijedili nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK, s molbom da nam odgovore i kakve su nadležnosti policije u slučaju kada je jasno da se radi o automobilima koji više nikada neće biti u upotreb i predstavljaju ruglo?

Pitanja smo poslali u ponedjeljak, ali još nismo dobili odgovor. Nadamo se da hoćemo, jer je naša policija vrijedna i brzo reaguje. Kad hoće! (tl – Foto: Čitatelji portala TuzlaLIVE)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here