Objektivom: Građevinari ne prestaju, radi se i na zgradi “SPO 15. maj” (Foto)

1
582

U vrijeme pandemije koronavirusa mnoge firme su “zaključale vrata”. Na biroima za nezaposlene sve je više onih koji su dobili otkaz.

Ipak, građevinari kao da ne staju. Na mnogo mjesta u gradu se kopa, asfaltira, dižu se spratovi stambeno-poslovnih objekata, kao što je slučaj sa firmom HEEZ gradnja koja na Sjenjaku podiže veliki objekat, a radnici su na građevini i u vrijeme vikenda.

Općenito, Sjenjak je trenutno najaktivnije gradilište. Uz poslovno stambeni objekat HEEZ gradnje, u vlasništvu poduzetnika iz Srebrenice, Azmira Husića, gradi se i park u koji općina ulaže oko 180.000 maraka i koji bi trebao biti završen do izbora, ukoliko se ne odgode.

Aktivnosti, mada pomalo daleko od očiju, primjećuju se i na zgradi “SPO 15. maj”, tuzlanskom “Skadru na Bojani”. Radovi se izvode i oko zgrade, ali i u samom objektu, primjećujemo strojeve firme “Tom Cat”.

Izgleda da su “sile nečastive” pronašle način i sredstva da ovaj objekat završe i, nakon više od deset godina, stave ga na raspolaganje kupcima, kako ne bi, kada prestane epidemija virusa korona, ponovo štrajkovali i prozivali Jasu, Enku, Ljubića i ostale aktere uključene u ovu neviđenu aferu.

I dok je na ulicama manje naroda i automobila, ponešto se uradi i na cestama i pločnicima, a opet su Brčanska Malta i Sjenjak mjesto takvih radova.

Koliko se radnici pridržavaju uputa o zaštiti zdravlja i fizičkoj distanci, druga je stvar. Nije svugdje ni moguće cijeli dan raditi, a nositi masku na licu. (tl – Foto: mpt)

Download PDF

1 komentar

  1. Pa prije 2 godine on je planirao da se 15 maj zavrsil pred izbore kao on je to riješio.neznam samo sta Ce reci onima koji su preminuli cekajuci svoje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here