Objavljena je knjiga Naš glas

0
844

Objavljena je knjiga Naš glas koja objedinjuje životne priče ljudi koji čuju glasove, imaju vizije ili neka druga slična iskustva.

“Naš glavni cilj u ovoj knjizi je da glas dobiju ljudi, a ne dijagnoze i da pružimo prostor pričama, a ne tuđim interpretacijama”, navodi se u predgovoru knjige.

Knjiga je pisana na srpskom-bosanskom-hrvatskom-slovenačkom jeziku i sadrži prozu, poeziju, eseje, fotografije i crteže koje su stvarali članovi organizacija koje čine Hearing Voices Mrežu Zapadnog Balkana.

Ova regionalna mreža je osnovana 2015. godine i čine je Udruženje Prostor iz Beograda, Udruženje Tavan iz Sarajeva, Dom Turnić iz Rijeke, te Društvo Kralji ulice i društvo Slišanje glasov Slovenija iz Ljubljane. Zbirku Naš glas izdaje Udruženje Prostor iz Beograda i rezultat je projekta West Balkan Hearing Voices Network, koji je podržan od strane Fondacije Tempus u okviru programa Erasmus +.

“Osobe sa psihosocijalnim poteškoćama često su stigmatizovane i odbačene od šire javnosti, ali i od strane svojih porodica u onom trenutku kada dobiju dijagnozu. U osnovi stoji strah od nepoznatog i manjak komunikacije koja je osnova za razumijevanje i prihvatanje. Odškrinuvši prozor u svijet nesvakidašnjih iskustava, unutrašnjih doživljaja i životnih priča, nadamo se da će ova knjiga pomoći da se napravi onaj najteži prvi korak – nadamo se da će ova knjiga započeti razgovor.” (iz Predgovora)

Elektronsko izdanje knjige možete preuzeti na linku:

https://online.fliphtml5.com/jlag/ftyu?fbclid=IwAR3YGgkQXsCQlzHMQEuEpUNLwJDC_NkOVvsVdC-3oAnA06zlmkFs6cRdsU4#p=1

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here