Objavljen poziv građanima Tuzle da daju svoje mišljenje o budžetu lokalne samouprave

Cilj ankete jeste prikupiti vaše stavove o pristupu, razumijevanju i informisanosti o budžetu, te vašem učešću u budžetskom procesu
objavljen poziv gradjanima tuzle da daju svoje misljenje o budzetu za 2024 godinu
Tuzla (Foto: Arhiva/TL)

Savjetodavni odbor građana Grada Tuzle objavio je poziv, odnosno anketu građanima da daju svoje mišljenje o budžetu lokalne samouprave.

Cilj ankete jeste prikupiti vaše stavove o pristupu, razumijevanju i informisanosti o budžetu, te vašem učešću u budžetskom procesu.

Savjetodavni odbor građana namjerava koristiti rezultate ankete kako bi u saradnji s Gradom Tuzla provodio aktivnosti na unapređenju informisanosti i participacije građana u budžetskom procesu.

Anketu možete popuniti putem sljedećeg linka:  https://forms.office.com/r/sMCnz5K5MP

Savjetodavni odbor građana Grada Tuzla formiran je u saradnji s Projektom pomoći lokalnoj upravi (LGAA), koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj formiranja Savjetodavnog odbora je pružanje podrške lokalnoj samoupravi u osiguravanju većeg učešća građana u procesu donošenja odluka, te kao mehanizam praćenja učinka u provođenju javnih politika.

“Vaša aktivna participacija u ovoj anketi doprinijet će boljem razumijevanju potreba i očekivanja građana, što će dalje omogućiti unapređenje saradnje između lokalne samouprave i zajednice”, navodi se u saopštenju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *