Obilježena druga godišnjica pogibije policijskog službenika Mahira Begića

Druga godišnjica od dana kada je mučki ubijen policijski službenik Federalne uprave policije Mahir Begić navršava se danas.

Delegacija Federalne uprave policije, predvođena zamjenikom direktora Ensadom Kormanom, kao i delegacije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, su u znak sjećanja na Begićevu hrabrost i požrtvovanost u obavljanju policijskih dužnosti položile cvijeće na spomen-ploči u Centru za obuku Suhodol istoimenog naziva “Mahir Begić”, saopćeno je iz FUP-a.

Također je, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe te na drugi prigodan način na mezarju “Lokve” općina Hadžići odata počast poginulom policijskom službeniku Mahiru Begiću, nakon čega je zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman posjetio majku tog policijskog službenika.

Iz FUP-a podsjećaju da je 9. februara 2019. godine u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić na veoma okrutan i podmukao način lišio života policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *