Obdukcijom tijela pronađenog muškarca utvrđeno ubistvo

U prostorijama Gradske mrtvačnice u Brčkom izvršena je obdukcija leša oštećenog L. Č, a obavljeni su i pretresi njegove porodične kuće, kao i kuće M. A, koji je doveden u vezu s nasilnom smrću žrtve.

Tužilaštvo Brčko distrikta oglasilo se vezano za jučerašnji događaj, kada je kod planinarskog doma “Sveti Bernard” u Gornjem Zoviku kod Brčkog pronađeno tijelo muškarca iz obližnjeg sela Boće.

Iz Tužilaštva su naveli da je u pitanju nasilna smrt.

– Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, u saradnji s Policijom Distrikta danas je nastavilo s intenzivnim provođenjem istražnih radnji u ovom slučaju. U prostorijama Gradske mrtvačnice u Brčkom izvršena je obdukcija leša oštećenog L. Č, a obavljeni su i pretresi njegove porodične kuće, kao i kuće M. A, koji je doveden u vezu s nasilnom smrću žrtve. Nakon navedenih radnji i sprovođenja M. A. u prostorije Tužilaštva Distrikta, dežurna tužiteljica ispitala je ovo lice u svojstvu osumnjičenog, stavljajući mu na teret krivično djelo ubistva. S tim u vezi, on je po obavljenom ispitivanju u Tužilaštvu i dalje zadržan, a dok traje njegovo 24-časovno zadržavanje, Tužilaštvo će tokom dana podnijeti prijedlog Osnovnom sudu da mu se odredi pritvor, saopćili su.

Iz Tužilaštva dodaju da su u pretresima dvaju stambenih objekata izuzeti predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz pri donošenju sudske odluke o pritvoru, te u daljem toku krivičnog postupka. Istražne radnje u ovom predmetu i dalje se intenzivno nastavljaju.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *