Novo u gradu: ‘Lijepa priča’ na Sjenjaku (Foto)

Atmosfera u novom objektu, sa simpatičnim napisima na zidovima, tipa "Love at first bite", koju nadopunjuje i simpatična konobarica Lamija Mušić, zaista pruža prijatan ugođaj

Nakon duže pripreme, uređenja enterijera, sklapanja mozaika objekta ugodnog za druženje, kaficu, sladoled i koješta drugo, minule subote u tuzlanskom naselju Sjenjak počeo je primati goste kafić lijepog imena – ‘Lijepa priča’!

Na ‘čošku’ bloka A, u prostoru nekadašnje prodavnice lustera i drugih elektro uređaja i predmeta za rasvjetu, poslovni partneri, Adnan Sačević i Edin Bečić, uložili su novac u otvaranje lokala ‘Lijepa priča’.

Na tuzlanskom Korzou, u prostoru nekadašnje knjižare ‘Univerzal’, već petu godinu radi sličan objekat istog naziva, u kojem je vlasnik Sačević, dok mu se u ovom kafeu, na Sjenjaku, pridružio prijatelj Bečić.

I zaista, atmosfera u novom objektu, sa simpatičnim napisima na zidovima, tipa “Love at first bite“, koju nadopunjuje i simpatična konobarica Lamija Mušić, zaista pruža prijatan ugođaj. U blizini je parking, ispred i iza zgrade, tako da ni s te strane nema problema za posjetioce.

Završio sam trgovačku i ekonomsku školu, planirao studirati kriminalistiku, ali mi je život promijenio planove. Dugo sam radio u Kuvajtu i Afganistanu, stekao sam nešto novca i po povratku okrenuo sam se privatnom biznisu. Za sada sam zadovoljan – priča Adnan Sačević, suvlasnik kafea.

O tome kako je objekat dobio naziv, kaže da je u fazi pripremnih radova često govorio kako će ‘ovo biti lijepa priča’, misleći na dobar posao.

Prvo sam mislio da u nazivu imam riječ san, ali su mi rekli da ima dosta sličnih objekata s tom riječju u nazivu. Ponavljajući kako će budući objekat biti lijepa poslovna priča, jedan mi je prijatelj sugerirao da ga tako i nazovem. Prihvatio sam i evo, sada pričamo u ‘Lijepoj priči’. A mislim da će to uistinu biti jedna lijepa priča – kaže naš sugovornik.

Iako je objekat tek otvoren, dodaje da je veoma zadovoljan. Gostiju uvijek ima, mnogi se već interesuju za proslave rođendana, a ambijent i usluga, te ono što nudi, poput kafe i limunade u neklasičnim šoljicama i čašama, oduševljavaju posjetioce.

No, ovdje nema kolača, barem za sada, ali možete naručiti slasne palačinke, sladoled. Glad će utažiti hot dogovi, a žeđ cijeđeni sokovi, već spomenuta limunada u staklenci sa slamkom, i pića ‘el clasico’. Osim kratke ili duge kafe, ‘Lijepa priča’ nudi i pravu bosansku kafu, što je pomalo rijetkost u gradu. potvrđuje Dženita Sačević, vlasnikova sestra.

Sve što je novo, naravno, izaziva zanimanje, posebno kada su ugostiteljski objekti u pitanju. Ali, uvjereni smo da će ‘Lijepa priča’ ubrzo, i na duže staze, postati zanimljivo mjesto za druženje ‘svih nacija i generacija’, i zaista biti prava pravcata lijepa priča. Pa da vidimo! (tl – Tekst nije sponzoriran – Foto: TuzlaLIVE.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *