Novo rukovodstvo Crvenog križa TK

Crveni križ Tuzlanskog kantona danas je izabrao novo rukovodstvo za period 2022.-2026. godina. Za predsjednika crvenog križa TK izabran je Tihomir Knežiček, a predsjednica Skupštine CK TK je dr. Maida Mulić. Događaj je ujedno bio i prilika da se ukaže na ulogu i značaj Crvenog križa, a posebno u kriznim situacijama.

“Možemo reći da smo zadovoljni sa provedenim Izbornim procesima u organizacijama CK i da smo dobili kvalitetne zastupnike za koje vjerujem da će u naredne četiri godine moći doprinijeti kvalitetnijem radu CK, unapređenju položaja i obezbjeđenju svih uslova kako bi mogli pružiti što bolje usluge našim građanima”, kazala je Merima Sarajlić, sekretar Crvenog križa TK.

Također, jedna od poruka koju su poslali predstavnici federalnog i kantonalnog Crvenog križa jeste da se obezbijede uslovi za bolje pružanje usluga građanima, te da sredstva za naredni period budu veća.

“Covid-19, poplave, migracije i sve druge krizne situacije zahtijevaju dodatni angažman tako da tada angažujemo veliki broj volontera, a i neki drugi izazovi koji su pred nama zahtijevat će našu znažajnu ulogu. Upravo je sad vrijeme kada se kreiraju Budžeti i kada trebamo apelirati TK da sredstva za Crveni križ budu daleko veća, jer svaka marka Crvenom križu jednako je najmanje 10 KM građanima ove zemlje”, rekao je Namik Hodžić, sekretar Crvenog križa FBiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *