Novo radno vrijeme Šalter sale za izdavanje osobnih dokumenata MUP-a TK

Produženo radno vrijeme ostaje na snazi do izmjena okolnosti koje su uticale na njeno donošenje, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, navodi se u saopćenju
MUP TK, Salter sala, radno vrijeme
Radno vrijeme Šalter sale MUP-a TK produženo do 19 sati (Foto: Arhiva tzl.ba)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona saopćilo je da je promijenjeno radno vrijeme Šalter sale ovog ministarstva.

Radno vrijeme šalter sale za izdavanje ličnih dokumenata MUP a TK je produženo je, te će se rad ubuduće odvijati u dvije smjene i to 7:30 do 19:00 sati.

Cilj donošenja ovakve odluke je smanje gužvi uzrokovanih povećanim brojem zahtjeva za izdavanje “CIPS” obrazaca, kao dijela obavezne dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava na osnovu Javnog poziva koji je uputilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike za dodjelu sredstava s pozicije tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

Produženo radno vrijeme ostaje na snazi do izmjena okolnosti koje su uticale na njeno donošenje, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, navodi se u saopćenju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *