Novo radno vrijeme šalter sale u Tuzli

Novo radno vrijem Šalter sale CIPS-a u Tuzli. Rad će biti organizovan u dvije smjene. Počinje u 07,30 sati i traje do 19,00 sati.

Zbog sezone godišnjih odmora, ali i zbog činjenice da usljed epidemiološke situacije izazvane COVIDOM 19 veliki broj građana nije pravovremeno zamijenio lične dokumente, povećan je broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata u Tuzlanskom kantonu.
Shodno tome, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je donijelo Odluku o radnom vremenu šalter sale („CIPS-a“) u Tuzli, koje se po ovoj Odluci organizuje u dvije smjene tj. rad šalter sale počinje u 07,30 sati i traje do 19,00 sati, počevši od ponedjeljka, 05.07.2021.godine.

Cilj donošenja ovakve odluke je da se građanima Tuzlanskog kantona olakšaju procedure predaje zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, uz napomenu da ćemo i dalje pratiti situaciju i u skladu sa njome poduzimati dalje mjere.

Koristimo priliku da građane zamolimo za strpljenje i razumijevanje te da ih pozovemo da na vrijeme provjere važnost svojih ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtjev za izdavanje novih.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *