Novinari: Radio reporterima dozvoljen prenos, TV kamere drugih kuća “u autu”!

0
285

Nakon sastanka predstavnika Slobode i novinara, vezano za praćenje utakmice Sloboda – Radnik, “sedmoj sili” je donekle udovoljeno, ali utoliko što je dozvoljen veći broj fotoreportera, te radio prenos.Iz Slobode su s ovim u vezi danas poslali obavijest u kojoj se kaže:

“U skladu sa našim dogovor sa sastanka održanog u utorak, stupili smo u kontakt sa Mirzom Vilićem (Arena Sport – op.tl.). Nažalost, niti jedna druga kamera ne može biti na stadionu tokom, prije i poslije odigravanja utakmice, osim kamera Arena Sporta.
Što se tiče radija, to je dozvoljeno što se Arene Sport tiče.

Na sastanku je dogovoreno da prisustvo novinara sami dogovarate između sebe, uz obavezu da nam navrijeme javite kako bi mogli najaviti Savezu.

Od Saveza smo dobili odobrenje da možemo imati maksimalno tri fotografa na terenu, dakle jedan klupski i još dva dodatna, ali i ukupno još šest novinara.

Molimo vas da poštujete sve upute Saveza. Dakle svi koji su u Zoni 1 ne smiju biti u Zoni 2 i obrnuto, oni koji su u Zoni 2 ne smiju biti u Zoni 1. Po završetku utakmice, nema davanja izjava. U dogovoru sa Savezom, nastojat ćemo da organizujemo konferenciju za medije. Bitno je da ispred jednog medija utakmici može prisustvovati jedan novinar, odnosno predstavnik medija.

S obzirom da utakmica počinje u 17:30, dolazak svih medija je obavezan do 17 sati. U 17 sati će se kapije zaključati. U prilogu je deklaracija koju moraju dostaviti (i potpisati – op.tl) svi novinari koji će prisustvovati utakmici. Istu dostavljate skeniranu danas do 15 sati. S obzirom da će na ulazima biti kontrole, kao identifikacioni dokument će se koristiti lična karta. Bilo kakve promjene, naknadno, nisu moguće”, stoji u obavijesti iz Slobode.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here