Novi uspjeh be-ha tenisa: Edin Mulalić pobjednik “U18 Beograda”

Nakon što je osvojio Novogodišnje prvenstvo Beograda za juniore, član Teniskog kluba „Sloboda“, Edin Mulalić osvojio je prvo mjesto i na netom završenom Otvorenom prvenstvu „U18 Beograda“.

U dramatičnom finalu, Mulalić je savladao prvog nositelja Stramputa rezultatom 6:7, 6:4,  10:4.

– Bilo je veoma teško jer sam u prva dva dana prvenstva imao po dva meča. Trećeg dana sam igrao finale koje je trajalo više od dva i po sata. Veoma sam zadovoljan igrom i rezultatom – kaže nam u telefonskom razgovoru, Edin Mulalić, već sada najveći talenat međunarodne Teniske akademije Tipsarević u Beogradu. Mladi Tuzlak je na najbolji način proslavio 16-ti rođendan 24. februara!

Mulalićev trener na Teniskoj akademiji Tipsarević, Peđa Burmazović je srećan ogromnim napretkom u njegovoj igri. Naravno, i rezultatima koje postiže:

– Edin je izuzetan dječak u svakom pogledu. Za tri mjeseca je napravio opgroman napredak i ja sam ponosan na njega. Ima želju da postigne velike međunarodne uspjehe u tenisu. Svoj talenat nadograđuje velikim radom i učenjem. Uz velike fizičke mogućnosti, snagu, eksplozivnost i visinu on ima sve uslove da postigne vrhunske rezultate u tenisu. Svojim ponašanjem i odnosom prema treninzima,trenerima i drugim akademcima, Edin je stekao sve simpatije. Naravno, pred njim je još dosta rada i učenja teniske igre i turnira bez kojih nema razvoja u elementima teniske igre. Takođe, turniri su i mjesto napredovanja na teniskim rang listama – kaže Mulalićev trener.

Već slijedećeg mjeseca, mladi Tuzlak sa svojim trenerom odlazi na veliki međunarodni turnir u Turskoj, uz podršku BH Telekoma i Damira Mršića, legendarnog košarkaša istambulskog Fenerbahčea.

Rezultati:
1. kolo: Mulalić – Vojvodić 6:1, 4:6, 10:4
2. kolo: Mulalić – Čebić (drugi nositelj) 6:3, 6:4
Četvrtfinale: Mulalić – Benić (osmi nositelj) 6:1, 6:3
Polufinale: Mulalić – Vukobratović (treći nositelj) 6:4, 6:2
Finale: Mulalić – Tramput (prvi nositelj) 6:7, 6:4, 10:4 (E.A)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *