Novi smrtni slučaj u Mostaru, umrla starija ženska osoba

Novi smrtni slučaj od COVID-a 19 zabilježen je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.
Umrla je ženska osoba iz Mostara, starosti 88 godina, koja je ranije imala ozbiljnije zdravstvene probleme.

Na COVID odjelu SKB-a u ovom trenutku liječe se 22 bolesnika, među kojim njih osam koristi respirator. Tokom posljednja 24 sata testirano je 170 uzoraka na COVID 19, a na sreću nijedan od njih nije bio pozitivan.

Dosad je na području HNK-a evidentirano 215 slučajeva zaraze. Od dolaska koronavirusa u HNK-a, na Odjelu za COVID 19 SKB-a liječilo se 40 pacijenata. Prosječna starosna dob liječenih iznosila je 64 godine. Najmlađi pacijent imao je 18, a najstariji 89 godina. Dosad je na području ovog kantona od COVID-a 19 preminulo osam osoba. Jedna je s područja Čapljine, po dvije iz Čitluka i Mostara, te tri iz Konjica.Prosječna starost umrlih je 73 godine.

Doktor Jurica Arapović i na današnjoj konferenciji za medije apelovao je na stanovništvo da se pridržava izrečenih mjera, te da bez obzira na proljetno vrijeme ne odlaze u šetnje u kojim se ne poštuje socijalna distanca i naredbe koje se odnose na nošenje maski i rukavica.

Tokom jučerašnjeg dana izdano je 46 rješenja o samoizolaciji, a ukupno je od početka pandemije u ovom kantonu izdano 2628 ovakvih rješenja. (vijesti.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *