Novi skandal šefa Kantonalnog tužilaštva Tuzla, Tomislava Ljubića: Život dam, Imamovića ne dam!

“Nema ništa starije od jučerašnjih novina”, stara je izreka dok su se novine još cijenile i čitale, i dok su novinari bili obrazovani ljudi. Danas, kad elektronski mediji objavljuju vijesti koje za pola dana ostare, za razumijevanje ovog teksta je neophodno podsjetiti na njegov prvi dio objavljen, čak, prije 30 dana!

Helem, na ovom mjestu smo objavili bruku i sramotu, podlost i neznanje etc. onog dijela kantonalnih tužibaba koje tretiraju privredni kriminal, a kojima rukovodi Tomislav Ljubić, šef Kantonalnog tužilaštva Tuzla. Oni su Prijedlog za provođenje postupka nadzora nad radom Kantonalnog tužilaštva Tuzla, kojeg je na njihovu adresu i adresu federalnog tužoca, Tihomira Jurke, 3. marta tekuće godine poslao gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović Merkator, već sutradan stavili na razmatranje. I, ko sad može reći da nam tužilaštva imaju brzinu puža!

To tužibabsko vijeće velikih pravnika, ma pravih gorostasa pravne struke, su izvijećali i skoro isti sadržaj uputili na razmatranje glavnom federalnom tužitelju, Tihomiru Jurki. Da on odluči ima li zastare u pokrenutoj istrazi gradonačelnikovog krivičnog djela vrijednog dva miliona maraka i može li se nekako taj slučaj oteti od postupajućeg tužioca Jezdimira Spasojevića, u čiju stručnost i poštenje sumnja osumnjičeni šef gradskog kriminalnog holdinga, Jasmin Imamović Merkator.

Danas, „Senatu i narodu” dajemo nastavak teksta započetog prije 30 dana. Dakle, danas je Tomislav Ljubić, padro padrone ovdašnjih kriminalaca, izgovorio čuvenu rečenicu: “Život dam, Imamovića ne dam!” .Rek'o – ne porek'o!

I bez da je federalni tužilac odgovorio na rečeni prijedlog, padro padrone je Odlukom A 188/20 predmet Imamović uzeo od Jezdimira Spasojevića i dao ga Nihadu Halilčeviću koji će sa naraslom naknadnom pameću, onako pošteno i odgovorno da razmatra predmet Broj T03KTK008476 20 osumnjičenog Jasmina Imamovića zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja iz člana.383 stav 3 u vezi stava 1 KZ FBiH. Radiće to poštenjačina Halilčević uprkos preporuci Sudskog i tužilačkog vijeća da se rade samo pritvorski predmeti, a da se ostali tužioci pošalju kućama. Ipak, kad je Ljubićeva riječ u pitanju, on će pored svih mogućih preporuka Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, predmet dati u vanredni rad. Da proizvodnja ne trpi!

No, ima ono „ali što sreću kvari“. Naime, tužilac Jezdimir Spasojević je proširio istragu u vezi trošenja narodnog novca iz budžeta Grada Tuzle. Ta je knjiga pravi krim-roman i dobro bi bilo dati ga na čitanje penzićima. Da lakše podnose karantin i da vide na šta se troše narodne pare. Uvodne napomene za razumijevanje akcionih radnji u budžetu, u više navrata je dao kolega Derviš Čičko.

Dakle, čim je Spasojević proširio istragu na budžet, na rak-ranu, seharu iz koje se trošilo po onoj: „Uzmi ago, koliko ti drago!“, ni časa časeći, padro padrone je stvar uzeo u svoje ruke. Jer, osnovna sumnja o produženom krivičnom djelu Jasmina Imamovića Merkatora je dječija uspavanka u odnosu na krim-roman „Budžet“. (Piše: Ekrem Avdić, TBT)

Podijeli

5 0 komentara

  1. Pa faraon ga je i doveo inače bi Ljubić sad sjedio u staračkom domu i gledao tv a ovako može hapat da sebi produži bolesnički život koju godinu:D

  2. Ekrem svaka ti čast.sad je dosta jasnije prvo Imamovic se usro od straha jer zna ako samo za jedno bude optužen otvara se sve.Ljubic mi nije jasan zasto ga stiti valjda će i ti razlozi jednom isplivati. Što se tice gosp. Spasojevica on ima nepodijeljeni podrsku svih cestitih ljudi da uspije u poslu koji radi i da sve izvede na čistac .Dosta je imamovicu

  3. O kriminalu Tomislava LJubića će se jednom pisati knjige, nažalost radi se o jednom proizvodu HDZovca Mije Krešića koji ga je tu postavio da čuva njegov kriminal a da se i sam omrsi dok je meda.

  4. Baš njega briga za Imamovića već se boji da ovaj ne progovori kako je lobiro kod amera da ga ponovo izaberu jer je Ljubić jedva prošao.Glavni posrednik je bio onaj Jasminov mali što priča puno jezika samo se nadam da mu Ljubić nije plaćao u naturi:D

  5. Ima još nesto sto navodi na zaključak da su imamovicevi prsti podigacki naime zna se da je stigla presuda iz strazbura da isti mora vratiti oteti stan a se ne radi po tom pitanju.jel se i tu crkva zastara

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *