Novi skandal iz Tužilaštva TK: Ko je prijetio Martinu Perkiću?

Nakon nekoliko dana je došla policija i pretresla otpad tražeći nešto i našla je - ništa! Da je vrag odnio šalu, vidio je i Martin pa je korespodenciju sa Ljubićem obrisao, ali je predhodno dao svom drugu Anesu Salihspahiću

0
710
Prepiska koja izaziva zabrinutost - Ljubić vs. Perkić

Skandal za skandalom prati Odjel za korupciju  Tužilaštva TK, čime grupa dilbera nanosi sramotu svim čestitim i profesiji odanim ljudima. O tom odjelu su medijsku “sapunicu” godinama stvarali podobni i još podobniji lokalni, federalni i državni novinari i dopisničari!

A onda su medijski baloni počeli da pucaju. Sad je pukao još jedan balon oko glavnog tužioca Tomislava Ljubića. Pravi prasak koji se, valjda, čuo i u Uredu disciplinskog suca i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću i u drugostepenoj komisiji koja neopravdano dugo čeka da odluči o žalbi Ljubića na kaznu izrečenu od strane Disciplinske komisije.

Naime, zbog nesavjesnog i neodgovornog rada Ljubić je kažnjen javnom opomenom pa se žalio. Kako je u tomu mandata pred drugom kaznom, onda je i pred odlaskom sa funkcije kako je predviđeno zakonom.

U prilog “profesionalnom” obavljanju tužilačke dužnosti Tomislava Ljubića, ide najnoviji, nezapaćeni skandal. Riječ je o tome da se njegova kćer, navodno, zabavljala sa Martinom Perkićem, iz Orašja kraj Tuzle. Ljubić nije bio zadovoljan vezom svoje kćerke sa Martinom, koji s ocem ima firmu za prikupljanje otpada. Valjda nije kul! Zato je u jednom trenutku Martinu poslao mobitelom prijeteću poruku koju objavljujemo kao i Martinov odgovor:

Prepiska koja izaziva zabrinutost – Ljubić vs. Perkić

Obećano, učinjeno. Nakon nekoliko dana je došla policija i pretresla otpad tražeći nešto i našla je – ništa! Da je vrag odnio šalu, vidio je i Martin pa je korespodenciju sa Ljubićem obrisao, ali je predhodno dao svom drugu Anesu Salihspahiću.

Tad su nastale muke po Anesu, jer je postao svjedok prijetnji! Više od četiri mjeseca je, kako nam je ispričao, proveo u pritvoru i 2. aprila ove godine je pušten. Razlog, istraga o tome da je bio nasilan prema supruzi!?

Sad se time bave i međunarodne pravosudne institucije. A i advokat Salihspahića. No, o tom – potom! (E.A.)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here