Novi načelnici klinika UKC Tuzla

4
1830

Upravni odbor UKC Tuzla na sjednici koja je održana u petak pokrenuo je proceduru imenovanja novih načelnika pojiednih klinika, kojima će upravljati vršioci dužnosti do raspisivanja konkursa.

Oni su zamijenili čelnike klinika kojima je istekao mandat ili su i sami bili vršioci dužnosti.

Tako je kako piše Faktor umjesto dr. Zijaha Rifatbegovića na čelo Klinike za hirurgiju došao je dr. Zlatan Mehmedović, inače predsjednik Upravnog odbora UKC-a.

Na čelo Klinike za psihijatriju umjesto dr. Izeta Pajevića imenovana je dr. Nerminka Aljukić, dok je na čelo Klinike za ortopediju umjesto dr. Aleksandra Vujadinovića imenovan je dr. Asmir Hrustić, aktuelni član Upravnog odbora UKC-a.

Na čelo Klinike za radiologiju došao je još jedan član Upravnog odbora, dr. Samir Cipurković, a zamijenio je dr. Svjetlanu Mujagić. Također, dr. Slavicu Mott-Divković na čelu Poliklinike za transfuziologiju zamijenila je dr. Sunita Ćustendil-Delić.

Na čelu Infektivne klinike također će biti imenovan novi vršioc dužniosti, jer je dr. Rahimi Jahić istekao mandat, ali još niko nije imenovan kao zamjena.

Upravni odbor UKC-a Tuzla pored predsjednika Zlatana Mehmedovića, čine Asmir Hrustić, Samir Hodžić, Redžiba Šiljić, Samir Cipurković, Haris Đug i Sadik Omerović. Od ovih sedam članova Upravnog odbora tri su imenovana za vršioce dužnosti načelnika klinika.

4 Komentari

  1. Ovo je sramota. Sami sebe izabrali za šefove klinika!? Gdje je tu moral, gdje logika. Sad će, naprimjer, šefovi klinika podnositi izvještaj o radu upravi UKC-a (i Vahid uskoro odlazi, da se zna!) i Upravnom odboru UKC-a. I zamislite da oni sami ocjenjuju svoj rad. Ovo je sramota i red je da podnesu ostavke na dužnost članova UO UKC.

  2. Vahide, dok si u fotelji, de jos jednom pokrpaj one rupe i sahtove oko Gradine ! U Bikodzama je bolji asfalt nego u 90% Tuzle !

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here