Novi konvoj pomoći Udruženja Pomozi.ba u subotu kreće prema Turskoj i Siriji

Novi konvoj pomoći Udruženja Pomozi.ba za građane pogođene razornim zemljotresima početkom februara, u subotu kreće iz Sarajeva prema Turskoj i Siriji.

“U subotu planiramo novi konvoj pomoći za narod Turske i Sirije. U toku su pripreme za to, radimo na sortiranju i pakovanju robe. Opet će tu biti veliki dio deka, grijalica, higijenskih i prehrambenih potrepština, igračaka i stambenih kontejnera, što je jako bitno u ovim trenucima”, izjavila je Maja Arslanagić-Hrbat, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, javlja BHRT.

Konvoj od 54 kamiona koji je ranije poslan iz Sarajeva išao je do turskog Edirnea.

“Razlika je u tome što je ovaj put planiran ulazak kamiona i u Siriju, ne samo u Tursku. Uspjeli smo riješiti problem koji smo imali i naša jedna ekipa je trenutno u Siriji. Dogovorili su sa čelnicima te regije da će dozvoliti prolazak kamiona. Nadamo se da će ova pomoć stići u prave ruke”, kazala je Arslanagić-Hrbat.

Pozvala je i volontere da im se pridruže u četvrtak i petak u njihovom skladištu u Blažuju i pomognu im da sortiraju i brže spakuju pomoć koja bi trebala biti poslana građanima zemljotresom pogođenih područja.

“Plan je da bude između 40 i 60 kamiona. Napominjem da akcija i dalje traje. Pored i ovog konvoja pomoći, i u narednom periodu ćemo pomagati narodu Turske i Sirije kako novčano tako i u robi”, dodala je Arslanagić-Hrbat.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *