Nove mjere za Tuzlanski kanton

1
2861
UKC Tuzla: najveći potrošač sredstava ostvarenih u zdravstvu TK (Foto: Arhiva)

Praktična nastava studenata, učenika na UKC Tuzla izuzev studenata Medicinskog fakulteta koji obavljaju klinički staž bit će obustavljena, odlučio je Krizni štab ministarstva zdravstva TK. Ova odluka na snazi će biti u narednih 14 dana. Također, privremeno će biti obustavljeni hladni i elektivni prijemi odnosno operacije. Ove odluke donio je Krizni štab ministarstva zdravstva TK zbog pogoršanja epidemiološke situacije na UKC Tuzla.

Broj oboljelih uposlenika UKC-a se znatno povećava.

-Moramo potencirati provođenje higijensko epidemioloških mjera i pozvat ću stanovništvo da bude disciplinirano u poštivanju mjera koje su na snazi da bi spriječili još teže stanje, a samim tim i uvođenje restriktivnih mjera, rekao je Božo Jurić, ministar zdravstva TK.

Situacija još uvijek nije alarmanta, istakao je ovom prilikom ministar, ali je nužno poštivanje mjera.

-U proteklih 10 dana od četiri zaražena zaposlena uposlenika sada imamo 40, to je veliko povećanje. Neugodno je… to je važan kadar, odnosno glavni nositelji liječenja od COVID-19. Preminuo nam je i kolega zbog korone jutros. Primijetili smo da se broj hospitaliziranih povećava i da nam se ne bi desio scenario da dođemo pred pucanje sistema, predložio sam da se održi hitna sjednica i da se donesu mjere. Ove mjere su primjenjivane i dale su rezultate. Znam da će biti negativnih reakcija, ali moramo sistem očuvati, rekao je Vahid Jusufović, direktor UKC-a Tuzla.

Odluke Kriznog štaba stupaju na snagu kada ih usvoji Vlada TK.

1 komentar

  1. Pozitivni a zdravi, niko nikakve simptome, dzaba narod lazete trujete brojkama. Nepouzdani testovi, radite u 40 ciklusa a za covid ne smije preko 25. Razlikujte pozitivne oboljele bolesne od zdravih i testirajte ispravno i eto kraja sve zavrzlame

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here