Novalić u Tuzli: Ključna putna deblokada TK

istaknuto je da neće više biti velikog ulaganja u turizam nego u obrte i izvoznike koji u pandemiji nisu mogli poslovati

2
265
Novalic_Fadil
Novalic na pressici u TK (Foto: RS)

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas se nalazi u posjeti Vladi TK.

Na sastanku je razgovarano o mjerama i posljedicama pandemije korona virusa ali i putnoj deblokadi Tuzlanskog kantona.

– Na temu deblokade smo obavili dogovore oko dva putna pravca, Tuzla-Orašje i Tuzla-Sarajevo. To su ključni momenti deblokade, rekonstrukcije i adaptacije puta Tuzla-Sarajevo, naročito zbog zaobilaznice Šićki Brod-Đurđevik – rekao je Novalić.

Naveo je da je aktuelizirano željezničko povezivanje pravca Tuzla-Sarajevo, od Tuzle do Vareša. Ovaj pristup je nužan kako bi se povezao Tuzlanski kanton sa ostatkom države.

– Druga tema je pomoć u otklanjanju negativnih posljedica pandemije. Dogovorili smo da pomognemo obrtima i privrednicima naročito u TK i Vlada Federacije je preuzela obavezu da će pomoći obrte – kazao je Novalić.

Bilo je govora i o pomoći privredi TK i istaknuto je da neće više biti velikog ulaganja u turizam nego u obrte i izvoznike koji u pandemiji nisu mogli poslovati. (rs, tl)

2 Komentari

  1. ….zabraniti seljadiji da otvara “biznise” odmah na magistrali, tipa mesnica, pekara, i slicno, zvog toga se od Travnika do Tuzle putuje 6 sati !

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here