Novalić u posjeti TK: Budžet TK imat će podršku iz budžeta FBiH

U posjeti Vladi Tuzlanskog kantona danas je boravio premijer FBiH Fadil Novalić, gdje je upriličen sasstanak sa premijerom TK, Irfanom Halilagićem i predsjednikom Skupštine TK Žarkom Vujevićem.

Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka jeste saobraćajna deblokada, odnosno izgradnja autocesta, brzih cesta te rekonstrukcija postojećih magistralnih puteva na području TK.

Pored toga razgovarano je i o projektima koji su od bitnog značaja za razvoj TK i raspoređivanju sredstava iz budžeta FBiH za realizaciju istih.

“Razgovarali smo o potrebi za rješavanje pitanja trenutne problematike na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, te poptisivanju jednog zajedničkog Ugovora koji će regulisati imenovanje Upravnog odbora. Razgovarali smo o kapitalnim investicijama koje će biti usmjerene ka Međunarodnom aerodromu Tuzla, a tiču se izgradnje Gate 3 i asfaltiranja parkinga, ali i izgradnju regionalnog puta.” rekao je Irfan Halilagić, premijer TK.

“Ovo je bio tehnički sastanak gdje smo dogovarali direktnu konzumaciju sredstava iz budžeta FBiH koji će unaprijediti TK. Moramo naglasiti da će budžet TK imati potpunu potporu federalnog budžeta gdje ćemo raditi na stvarima koje nedostaju, a koje se tiču građana i kvaliteta njihovog života na području TK”- zaključio je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *