Novalić došao na posao, izbjegava susret s Miličević i Kalajdžić

0
428

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH od jutros u sedam sati na svom je radnom mjestu i nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima.

Potvrđeno je to za Radiosarajevo.ba u Novalićevom Kabinetu, gdje su nam kazali da se premijer pridržava izrečenih mjera.

S obzirom da su odlukom Suda BiH Novaliću određene mjere mjere zabrane – sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH u vezi sa ovim predmetom, a među kojima su članovi i službenici Vlade, upitali smo kako će Novalić

“Ukoliko u četvrtak bude održana sjednica Vlade, njoj neće prisustvovati ministri Jelka Miličević i Vjekoslav Mandić”, rečeno nam je u Kabinetu premijera Fadila Novalića.

Kako objašnjavaju, ministar Mandić već svakako određeni period ne prisustvuje sjednicama, jer je na bolovanju.

Kada su u pitanju ostale osoba s kojima Novalić ne smije kontaktirati, kao što su ministrica Miličević i sekretarka Vlade Edita Kalajdžić, objašnjavaju nam da oni, ukoliko na sjednici postoji određena tačka dnevnog reda iz njihovo resora, mogu izostati, te ovlastiti nekoga od pomoćnika.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine odlučio je jučer odbiti prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora Novaliću, uspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku Srebrene maline Fikretu Hodžiću.

Oni su na ispitivanje u SIPA-u privedeni u četvrtak, a ročište na kojem su odbrana i Tužilaštvo iznosili argumente za i protiv trajalo je maratonskih, sedam sati. Počelo je iza 20 sati u subotu navečer, a završilo je oko 3 sata ujutro u nedjelju.

Sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje nagrade i drugih oblika koristi.

U okviru istrage je utvrđeno da su respiratori, koji su nabavljeni posredstvom “Srebrene maline” i koji su plaćeni 10,5 miliona KM, neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here