Novak je tužan, pati, boli ga sve što se dogodilo

0
495

“Novak je tužan, povrijeđen i boli ga sve što se dogodilo”.

To je u razgovoru za CNN kazao Radek Štepanek, nekadašnji teniser i jedan od Đokovićevih bliskih prijatelja iz teniskog svijeta.

Đoković je diskvalifikovan sa US opena, nakon što je u meču osmine finala sa Pablom Karenjom-Bustom pogodio linijsku sutkinju lopticom u jabučicu.

“Razgovarali smo i znam da je tužan. Boli ga sve, jer zna da nije imao namjeru. Mnogo pati. Ovo je reška situacija za njega. Svi znamo koliko želi da bude teniser sa najviše Grend slemova i osjeća da je US open mogao da bude njegov”, kazao je Štepanek.

Na pitanje da li smatra da je njegov prijatelj pogriješio, Štepanek je odgovorio:

“Svi pravimo greške i moramo da ih prihvatimo, ali pritisak i količina kritika na njegov račun nije logična. On se trudi da bude primjer, on je u završnoj fazi karijere i u poziciji da bude najbolji svih vremena. I on ima pravo da pogriješi, i on je čovjek. On će sada da pronađe utjehu u porodici, što je važno za njegovu mentalnu snagu. Mislim da će izvući pozitivne pouke i da će se vratiti jači”, kazao je Štepanek.

Đoković će ubrzo na teren.

“Kada dođe na Rolan Garos sve će da zaboravi i da se fokusira na mečeve i na pobjede. Na kraju, on je uradio mnogo za naš sport i to je ono što će se pamtiti”, rekao je Čeh.(vme,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here