Nova zlatna i srebrena odličja za članove STK “Kreka” (Foto)

1
665

Ovog vikenda članovi STK “Kreka” Tuzla ostvarili su izvanredne rezultate i obogatili klupske prostoriji novim zlatnim i srebrenim medaljama i peharima.

 

U subotu, 3. oktobra, održan je prvi otvoreni turnir za najmlađe kadete i kadetkinje, a domaćin turnira bio Stonoteniski klub “Hasim Spahic” iz Ilijaša. Članovi STK “Kreka” su postigli izvanredne rezultate u ženskoj konkurenciji. Prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji najmlađih kadetkinja osvojila je Nađa Đulović, članica STK “Kreka”, dok je drugo mjesto i srebro osvojila njena klupska suigračica Lana Lovrić, mlađa sestra poznaije reprezentativke Lane Lovrić.

Dobre nastupe na ovom takmičenju imali su i Tajra Redžepagić i Ermin Fazlić.

U nedjelju, 4. oktobra, održan je prvi otvoreni turnir za mlađe kadete i kadetkinje u organizaciji STK Lukavac.

Prvo mjesto i zlatnu medalju kod dječaka osvojio je Adi Muratović, član STK Kreka. U konkurenciji djevojčica drugo mjesto osvojila je Nađa Đulović, dok su Amar Jaganjac i Lana Lovrić izgubili u mečevima četvrtfinala i borbama za medalje.

Ovi rezultati pokazuju da STK “Kreka” ima vrlo talentovanu generaciju mladih stonotenisera i stonoteniserki, pred kojima stoji lijepa budućnost, a za njihov dalji razvoj svakako će se pobrinuti iskusni treneri Rajčić Goran, Emir Gutić i Bruno Marinić, saopćeno je iz STK “Kreka”. (ml, tl)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here