Nova trasa Šićki Brod – Đurđevik dobila urbanističku saglasnost

1
1135

Ministarstvo prostornog uređenja I zaštite okolice TK izdalo je urbanističku saglasnost za izgradnju ceste Šićki Brod – Đurđevik.

Izgradnja magistralne ceste Šićki Brod – Đurđevik skratila bi putovanje između Tuzle i Sarajeva za više od pola sata, jer je čitav Tuzlanski kanton u svojevrsnoj saobraćajnoj blokadi i to je jedan od razloga što su Vlada TK i Federalna vlada krenuli u ovakav projekat.

Izgradnjom ove ceste obezbijedit će se znatno poboljšanje stanja postojeće mreže cesta kojim se Tuzlanski kanton povezuje sa ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine, te bi se omogućila brža i bolja veza Tuzlanskog kantona sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine, te ostalim dijelovima BiH.

Osigurale bi se velike mogućnosti za ubrzan razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla, te korištenje navedenog aerodroma za potrebe šire populacije koja gravitira u i van projektnog područja magistralne ceste. (rtvslon)

1 komentar

  1. E ovi Kantonalci i Federalci nisu definitivno normalni. Sa urbanističkom saglasnosnosti možete da prostite .uzicu obrisati.
    Da bi dobili GRAĐEVINSKU DOZVOLU treba vam još minimum 10 godina, a za izvođenje radova još toliko + brdo para.
    Da ste NORMANI završili bi dio MAGISTRALNOG puta BOLNICA KREKA – PETLJA ŠIČKI BROD. Već 15 godina niste u stanju završiti kružni tok za Lipnicu niti petlju Šički. Na nezavršenoj petlji Šički još uvijek stoji tabla da će ova dionica biti završena 2012 godine, a ENKO BEDIĆ i dan-danas se fali da je on napravio taj nezavršeni put.
    Mahniti bili, pravite drugu traku na postojećim putevima za Živinice, Lukavac, Kalesiju i Srebrenik i svi problemi su riješeni. Ne trebaju nama novi kriminalni dijelovi putova ( primjer dionica Karaula ) na kojima se krade šakom i kapom nego nam treba sanirati i dograditi postojeće navedene dionice putova. Tuzlanskom Kantonu ( čitaj TUZLI ) treba hitno obilaznicu završiti kroz grad ( ŠI SELO – SIMIN HAN ) jer je to glavni problem za sve stanovnike Kantona Tuzla.
    Da završim, niste vi MAHNITI nego smo to mi…..!!! što vas trpimo 30 godina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here