Naša vlast: Vlada Federacije zbog UKC-a Tuzla podnosi krivične prijave!

Pod naslovom „Šejtanska posla“, nova je tv sapunica naših dozlaboga, em bahatih, em neodgovornih, em nesposobnih vladara! Mjesto žalosnih radnji je Skupština Tuzlanskog kantona i Vlada Fereracije kojom federira premijer Nermin Nikšić. Bez trenirke!

Dakle, na odluku Skupštine Tuzlanskog kantona kojim se UKC Tuzla iz društva kliničkih centara preseljava u ligu kantonalnih bolnica, reagovao je  tuzlanski hirurg, prof. dr. Zijad Rifatbegović. Uglavnom, sa stručne strane, markirajući sve negativne posljedice za UKC i pacijente.

Na njegovo reagovanje, odgovorio je dr. Nediljko Rimac, federalni ministar zdravstva. On je u pisanom odgovoru rekao da je 4.5.2023.godine Vlada donijela odluku da se obustave svi javni konkursi u javnim ustanovama, a sve kliničke centre je deset dana kasnije, pa i UKC Tuzla, uredno je o tome obavijestila.

Iz UKC nisu Vladu obavijestili da su prekinuli konkursne radove, kao što je nisu obavijestili da su po treći puta, dakle, nezakonski izabrali v.d.direktora UKC. Dakle, čelnik kantonalne skupštine nije bio baš uvjerljiv kada je javno govorio da nema nikakve komunikacije sa Vladom u Sarajevu, te da je izlazak iz braka sa Federacijom način pritiska!

(Faksimil zaključka Vlade Federacije o UKC-u Tuzla)

Odgovor na takav pritisak je odmah stigao u vidu zaključka, na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH, da podnese krivične prijave protiv osoba koje su odgovorne za isključenje osnivačkih prava u UKC Tuzla koje ima Vlada Federacije.

Nastavak nove tv sapunice „Šejtanska posla“ slijedi! (E.A.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *