Nova blamaža Naše stranke: Umjesto Čička, kandidatkinja za gradonačelnicu Tuzle parlamentarka Lepić-Marinković!

23
2473

Gradski odbor Naše stranke Tuzla danas u popodnevnim satima napravio je novi, neviđeni salto mortale.

Mirjana Marinković Lepić na predizbornom skupu Naše stranke 2018. godine u Tuzli, kada je, među ostalima, imala nesumnjivu podršku Derviša Čička (Foto: Miroslav Petrović)

Na online održanoj sjednici članovi ovog odbora odlučili su da stave van snage ranije donesenu odluku kojom je kao kandidat za gradonačelnika Tuzle imenovan mašinski inžinjer Derviš Čičko.

“Gradski odbor Naše stranke Tuzla predlaže kolegicu Mirjanu Marinković- Lepić za potencijalnu kandidatkinju za gradonačelnicu Tuzle ispred Gradske organizacije Naša stranka Tuzla”, stoji u odluci koju je potpisao predsjednik odbora, Jasmin Alić.

Kandidatura parlamentarka Marinković Lepić (60 godina) urgentno je prihvaćena na paralelno održanoj sjednici Predsjedništva Naše stranke, što je presedan u političkoj praksi, ali ujedno i dobro došla prilika da se “začepi rupa blamaže” nastale u Tuzli, kada je, krajem prošlog mjeseca, Glavni odbor Naše stranke, odgodio donošenje odluke o kandidaturi Čička, kako bi se prethodno obavili pregovori sa Gradskim odborom SDP-a u Tuzli o mogućoj koaliciji na narednim izborima.

Tada je, kako smo svojevremeno objavili, predsjednik Naše stranke Peđa Kojović u razgovoru za N1, na pitanje da li je GO Naše stranke odbio kandidaturu Derviša Čička, izjavio:

– Ne, apsolutno nije istina, radi se o gospodinu Dervišu Čičku, jednom istaknutom dugogodišnjem članu Naše stranke, koga je njegova gradska organizacija predložila da bude kandidat za gradonačelnika Tuzle. Glavni odbor  je donio odluku da će potvrdu o tom, o nominaciji kandidature, i još mnogim drugim, koje još nisu bile spremne i nisu dovršene, usvojiti na idućoj sjednici GO, jer smo željeli da damo našoj gradskoj organizaciji Tuzle još vremena da otvori razgovore sa SDP-om o nekom zajedničkom koordiniranom nastupu, ono što imamo u Sarajevu.

Očito se Kojović još jednom, ko zna koji put u posljednje vrijeme, posuo pepelom, a i cijelo Predsjedništvo stranke, prihvativši promjenu odluke o kandidatu u Tuzli. To je u suprotnosti s ovih dana potpisanim “sarajevskim dogovorom” o zajedničkom nastupu na izborima SDP-a, Naše stranke, stranke Narod i pravda i Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

O ozbiljnosti Gradskog odbora Naše stranke Tuzla dovoljno govori činjenica da su u razmaku od dva i po mjeseca promijenili dva kandidata za gradonačelnika, što je gotovo nezabilježeno u našoj političkoj praksi.

O današnjoj odluci Naše stranke Tuzla pokušali smo dobiti komentar Derviša Čička, koji je krajem jula podnio ostavku na članstvo u Glavnom odboru ove stranke, ali nismo uspjeli, jer se nalazi u Njemačkoj.

U svakom slučaju, najnovija blamaža Naše stranke u Tuzli razočarat će brojne građane Tuzle, koji su zbog “principijelnosti” davali podršku ovoj organizaciji.

Teško da će i ubuduće. (M. Petrović, tl)

23 Komentari

 1. Slatka vlast Mirjana ali ne brini dok je selima nema zime.moj glas nemate ni za vijeće.sve se kuha u Sarajevu.kojovicu sretan si sto imas ovakav gradski odbor u Tuzli oni se i sad boje SDP.zalosno

  • Malo joj 8.000 maraka plaće u parlamentu, a bogtepito koliko još ima u desetak komisija, plus odvojeni život, plus regres, plus prevoz, plus…Baka ga šlajbuči samo tako

 2. Amaterizam, nedosljednost, centralizam i politička pohlepa.
  A činilo se da je to mogla biti jedna lijepa priča, nešto novo, nešto što zaslužuje tvoje povjerenje…
  Naša stranka izula je svoje lijepe lakovane cipele, cipele koje je dobila na dar od sanjara i nepopravljivijih optimista, obukla gumene čizme i sišla za uređene ceste. Pridružila se većini na zapuštenom, blatnjavom putu, zagazivši u glib i ilo ove balkanske vukojebine.
  A, činilo se…

 3. Šta su BLAGODATI KOMPEZACIJSKE LISTE….G-dja Lepic sa samo 1550 glasova uživa u enormno visokim primanjima. Ali,šta ćemo, kakva država takvi nam zastupnici.. I ….pazite ,koja smjelost G-dje Lepic, ni manje ni više nego bih da bude Gradonačelnica Tuzle…Aferim….
  Iskreno meni je drago što je Naša stranka izašla sa tim prijedlogom iz razloga što sam siguran da će za navedenu G-dju glasati samo njena porodica. Ovako će znatno olakšati put uvaženom profesoru Vahidu Jusufovicu do pobjede za gradonanelnika tuzle….

 4. Ja se ipak nadam da ni Imamovic nece ostati u fotelji, sad je bar jasno kakvi likovi vladaju u Tuzli. kao sto rekoh glasajmo za covjeka za jusufovica. to sto su uradili Čičku je dno dna fora

  • Ova Naša stranka u Tuzli ko kakva šarulja!!! Ritne se i ode mlijeko!!! I to pred same izbore – to govori koliko je to s*anje od stranke

 5. Ovome je kumovao i Selim Bešlagić sa “unučićem” Omericom i ovim činom je zabio posljednji klin u svoj politički sanduk. Moj Selime na sve što si u ratu napravio pos*ao si se u miru, počev od onih balvana za borce pa do ustoličenja Jasmina koji te ku*isao na SDP izborima a sad mu još ideš na ruku i ližeš dupe
  A što se ušutio Karadžin? Važno je biti nosilac liste za vijeće izgleda!

  • Sve političke stranke, pa i NS, donose odluke za koje misle da su u njihovom najboljem interesu, pa i ovu. Naravno, preuzimaju i odgovornost za svoje odluke. Birači odlučuju.

 6. Ja mogu razumjeti da STRANKA “isturi” kandidata koji ne treba da prodje (žrtvuje ga) ali ne mogu da shvatim da ozbiljna,formirana i dokazana osoba može prihvatiti da igra tu igru. Zbog ovog poteza Naše stranke ja sam ih licno prekrižio na predstojecim izborima.

  • Selime, Selime dopustio si da se reformisti ugase, pa da se SDP podijeli a sada i da se NS rasipa…Cudna rabota iskusnog politicara. Ili mozda nije?

 7. Gospodine Čičko
  Imate vremena se prijaviti kao nezavisni kandidat. Imat ćete podršku TUZLAKA u to sam siguran.
  Ova igranka SDP-SDA-SPD je providna . Ako se ne kandidirate dolaze na vlast SDA -ovci u crvenim dresovima i fesovima a to nam ne treba.
  Iftari na najvećem trgu u BiH….ccc su cijena indirektne podrške Đaski od strane SDA. Ko fol oni nemaju kandidata za gradonačelnika …providno do bola.

 8. Banda, niko ne gleda objektivne interese i potrebe građana. Nema tu vise ni morala ni kredibiliteta.
  Čičko je bio ozbiljan kandidat koji se uvijek zalagao da u gradu bude bolje stanje.
  SDP kandiduje Jasmina, a kod prvih ozbiljnijih nereda u gradu pobjegao u SA.

  • Jasmin je lažov, narcis, osvetoljubiv, pravi dilove s onima koje je jučer nazivao neprijateljima, s Kukom, na primjer, sa sda šuruje kad mu odgovara, sablažnjava se Kačavende, a sjedi s njim u Požarnici, neće da se bavi migrantima, nikad poslije rata nije prešao Drinu, jer se boji sudbine Jurišića, mada je lično u ratu bio miš podrumaš; od grada je napravio privatnu prćiju, troši i radi šta hoće, gradskim parama kupuje naklonost književnika ne bi li ga primili u svoje okrilje, a nije svjestan da ga upravo i jedino “poštuju” dok masno plaća; od javnih preduzeća je napravio zbjeg za esdepeovce i njihove porodice, Tuzlu je gurnuo među kasabe, a u privrednom smislu je uništio glupim idejama; svake izbore isti program: vpodosnabdijevanje, Panonika, strah od Arapa, od Banovića, obećava brda i doline; živi u otetom stanu, svalerka mu je prva saradnica; alkoholičar koji nikad nije platio piće – ima sve gratis kod Zoke i na Stupinama, čovjek s nekoliko mobitel na koja mu doušnici ujutro javljaju gdje su i s kim bili njegovi “neprijatelji”…I takav šljam jaše grad 2o godina. Pa dokle?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here