Njemcima preskupo u Hrvatskoj: Cijene su grozne!

0
180
Cijene na Jadranu su "žara", pa kad je zapadnjacima skupo, šta tek reći za naše ljude (Foto: Zadar, internet)

Zadarski list u razgovoru o cijenama hrane i smještaja uputio se na ulice pa progovorio s turistima koji su u Hrvatsku stigli kako bi proveli godišnji odmor.

Jedan par iz Nizozemske je rekao kako su shvatili da je sve poskupilo u odnosu na lanjski boravak u Zadru, ali su dodali kako su cijene neovisno o tome i dalje niže od onih u Amsterdamu.

“Generalno je mnogo jeftinije nego u Nizozemskoj, ali povećanje se itekako uočava. Jeli smo pizzu i naručili smo piće, koštalo nas je nešto više od 22 eura. Kasnije smo još bili na večeri, činilo nam se da smo platili jako puno. Tu smo odsjeli u apartmanu, cijena je čak pristupačna s obzirom na to da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili, kaže za Zadarski list Nizozemac Chris.

Patrik iz Hamburga još je jedan od ponovnih gostiju, ali on je o cijenama u Zadru bio nešto oštriji.

– Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije, i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, mi smo platili ručak oko 700 kuna, supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije – rekao je.

Britanka Keith kaže kako joj nakon Londona naše cijene nisu previsoke te neki veći problem zapravo i ne primjećuje. U istom gradu živi i Talijan Lorenzo koji kaže da su cijene Zadra i Rima gotovo jednake, piše list.

– To je i očekivano jer životni standard Talijana ipak ne odskače mnogo od hrvatskog.  London je skup pa je u usporedbi sa Zadrom, ovdje je dosta jeftinije. U usporedbi s Rimom, cijene su vrlo slične. Ovdje smo dva i pol dana, sutra odlazimo. Cijena smještaja nije baš onolika koliku smo očekivali. Cijena za tri dana smještaja je oko 117 eura, s tim da doručak nije uključen – ispričao je Lorenzo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here