Njemački Spiegel: Ima dokaz da nešto nije u redu s Đokovićevom covid-potvrdom, da je test lažiran

Spiegel je skenirao QR kod s potvrde o pozitivnom testu koja je prezentirana javnosti i test im je u ponedjeljak pokazao negativan nalaz, a skenirali su ga nekoliko sati kasnije i onda je pokazivao pozitivan nalaz.

0
105
Đoković ć (Foto: Agencije)

Čini se kako bi se saga oko deportacije, odnosno nastupa Novaka Đokovića na Australian Openu ipak mogla nastaviti. Naime, nakon što je australski sud odobrio srpskom tenisaču i najboljem igraču svijeta vizu, ministarstvo je još uvijek može povući i deportirati ga iz zemlje mimo odluke suda, a sada se pojavila informacija koja bi Đokoviću mogla stvoriti ozbiljan problem.

Naime, ugledni njemački Spiegel piše kako ima dokaz da nešto nije u redu s Đokovićevom covid-potvrdom, koja katkada daje pozitivan rezultat, a katkada negativan rezultat. Spiegel se malo pozabavio Đokovićevom potvrdom i tvrde kako u digitalnom zapisu stoji da je Đoković testiran deset dana kasnije u odnosu na ono što su on i odvjetnici tvrdili na sudu, dakle ne 16. prosinca već 26. prosinca prošle godine.

Sumnjiva potvrda

Tvrde da u njegovoj potvrdi stoji da je dobio pozitivan nalaz na koronavirus 26. prosinca u 14:21. Spiegel piše kako su Đokovićevi odvjetnici prezentirali drugi, negativni, test koji je bio potreban za dobivanje vize u Australiji i ta je potvrda trebala biti dokaz da se Đoković oporavio od koronavirusa. Taj negativni test, tvrdi Spiegel, napravljen je 22. prosinca i potvrđen je digitalnom oznakom.

Isto tako, Spiegel je skenirao QR kod s potvrde o pozitivnom testu koja je prezentirana javnosti i test im je u ponedjeljak pokazao negativan nalaz, a skenirali su ga nekoliko sati kasnije i onda je pokazivao pozitivan nalaz. Nijemcima je to sumnjivo jer u Srbiji je sistem takav da se dodjeljuje identifikacijski broj za svaki test, a broj Đokovićeva testa uzetog 16. prosinca, s kojim je došao na sud, je 7371999, a identifikacijski broj negativnog testa, koji dokazuje da je prebolio koronu, navodno uzetog 22. prosinca, je za 50 tisuća manji.

Manipuliralo se testovima?

Njemački IT stručnjaci su također su za Spiegel proučili slučaj i sistem kojim potvrde funkcioniraju i zaključili su da se “brojevi dodjeljuju jedan za drugim”. Prema njihovim tvrdnjama, negativan test proveden je prije pozitivnog i uveden je u bazu.

Isto tako, Spiegel navodi kako je u periodu od 22. do 26. prosinca u Srbiji napravljeno točno 50 tisuća testova, što odgovara onoj razlici između dvaju Đokovićevih testova koje su naveli ranije.

Spiegel zatim nudi objašnjenje da je pozitivan test unesen naknadno u bazu, odnosno 26. prosinca, a ne 16. prosinca, a isto tako su se zapitali je li Đoković bio pozitivan mnogo ranije nego što tvrdi i je li se testovima manipuliralo. Zaključuju kako im odgovore na to može dati samo Đoković ili srpske zdravstvene institucije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here