Njemačka policija kod Bosanca pronašla veliku količinu droge

Prilikom pretresa automobila policija je u gepeku pronašla nekoliko vrsta droge, a testiranjem je otkriveno da je državljanin bih vozio pod uticajem narkotika

pripadnici granicne policije njemacke kod bosanca u automobilu pronasli nekoliko vrsta droge a on vozio pod uticajem narkotika
Njemačka policija je u gepeku automobila pronašla nekoliko vrsta droge (Foto: X.com)

Pripadnici granične policije Pidinga otkrili su više vrsta narkotika u gepeku vozača iz Bosne i Hecegovine (20) nakon čega je priveden na policijsku obradu.

Naime, kako prenose njemački mediji, u mjestu Bad Reichenhall policija je zaustavila audi za čijim volanom je bio vozač iz BiH, dok je s njim bio i suvozač, također iz BiH. Policajcima su rekli da se vraćaju sa rođendanske zabave u BiH.

Međutim, vozač je tokom kontrole djelovao prilično nervozan i pokušavao da nogama prikrije bijeli prah na tapacirungu automobila.

Vidjevši to, policija ga je odmah sprovela u svoje prostorije, nakon čega su detaljno pretresli automobil. U gepeku su pronašli, kako prenose njemački mediji, “živopisni miks” kokaina, marihuane, LSD-a i psihoaktivnih gljiva, za koje je vozač sam priznao da konzumira.

Odmah mu je uzet uzorak krvi, a analizom je dokazano da vozio pod uticajem narkotika. Protiv njega su podnesene prijave za krijumčarenje droge i vožnju pod uticajem narkotika.

Nakon policijske obrade, on je pušten, ali mu je zabranjeno da sjeda za volan, nakon čega su prijatelji došli po njih. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *