Njemačka policija isključila iz saobraćaja autobus iz BiH

Tokom jučerašnjih provjera Njemačke policije službenici prometne službe uklonili su iz saobraćaja dva vozila sa velikim nedostacima na autobusnoj stanici za međugradske autobuse u Düsseldorfu.

neispravan autobus iz bih iskljucen iz saobracaja z njemackoj
Autobus koji je isključen iz saobraćaja u njemačkoj (Foto: Polizei NRW Düsseldorf)

Policajci su bili začuđeni kada su oko devet sati na međugradskoj autobuskoj stanici ugledali autobus pun putnika za Dortmund. Iz federalne policije izvijestili su da su na vozilu iz BiH već na prvi pogled vidljiva značajna oštećenja od korozije piše njemački NZR.

Sumnja policijskih službenika da autobus više nije ispravan potvrdila se kada je vozilo odvezeno na tehnički pregled.

Pokazalo se da jedan od kočionih cilindara curi i kočioni sustav radi neujednačeno. Također, zahrđali nosači u području prednje osovine mogli su se ukloniti golim rukama. Inspektori su ustanovili da korodirani dijelovi predstavljaju neposrednu opasnost za saobraćaj.

Saobraćajna nesreća mogla se dogoditi bilo kada s ovim autobusom, zaključili su službenici. Stoga su oduzeli registarske oznake i saobraćaju dozvolu. Autobusu je zabranjen nastavak vožnje do potpunog popravka. Također, bilo je i kršenja vremena vožnje i odmora vozača. Putnici su morali samostalno pronaći alternativu putovanja.

(tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *