Njemačka: Kod lopova iz BiH pronađen nakit vrijedan 30.000 eura

U policijskom saopćenju stoji da su prve provale koje se mogu pripisati ovom osumnjičenom registrovane još u maju 2022. godine
uhapsen lopov iz bih koji je po njemackoj provaljivao u stanove i krao nakit
Nakit koji je pronađen u stanu lopova iz BiH

Njemačka policija objavila je sliku ukradenog nakita koji je pronađen kod državljanina Bosne i Hercegovine (45) te pozvala oštećene građane da se jave ako prepoznaju svoj nakit.

Naime, kako prenose njemački mediji, ovaj bh. državljanin je uhapšen prije izvijesnog vremena i to je uhvaćen prilikom provale, koja je bila samo jedna u nizu.

Nakon što mu je pretresen stan u Njemačkoj, pronađen je nakit vrijedan 30.000 eura. Pored ovog stana, u saradnji sa lokalnom policijom, pretresen je i njegov stan u Bosni i Hercegovini.

Kako mediji prenose, on se tereti za ukupno 23 provale u Cotbusu, ali i okolnim mjestima u saveznoj pokrajini Brandenburg. Pored nakita, na njegovoj njemačkoj adresi pronađeno je i 20.000 eura u gotovini, kao i sofisticirani alat za provale.

U policijskom saopćenju stoji da su prve provale koje se mogu pripisati ovom osumnjičenom registrovane još maja 2022. godine. On je nakon hapšenja prebačen u pritvorsku jedinicu.

Policija je objavila fotografije nakita s pitanjem da li ga neko od pokradenih prepoznaje. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *