Nivo rijeka u TK se ne smanjuje, situacija i dalje teška

0
534

Situacija u poplavljenim područjima Tuzlanskog kantona i dalje je teška, rekao je jutros Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

Kako je naveo, nivo rijeka se ne smanjuje.

– Kiša je padala cijelu noć, a sada bismo trebali donijeti odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće u čitavom Tuzlanskom kantonu – naglasio je uz podsjećanje da su neke općine već donijele takve odluke još jučer.

Potvrdio je za N1 da je situacija na području Općine Živinice u jednom trenutku bila posebno teška te da je rijeka Gostelja odnijela jednu vikendicu – montažnu kućicu.

Padavine su najavljene i za danas.

U operativnom centru Civilne zaštite TK su kazali da prikupljaju najnovije informacije o stanju u poplavljenim područjima.

Kako je javio BHRT, poplavljeno je više od stotinu kuća. Zbog poplava u prekidu je bilo i odvijanje saobraćaja. Mještani su tokom noći na kritičnim dijelovima postavljali vreće s pijeskom da bi zaustavili prodiranje vode preko cesta. Aktivna klizišta na ovom području prijete kućama. Stanovnici strahuju da bi, ako kiša nastavi padati, šteta koju već zbrajaju mogla biti i veća. (tl, foto: čitatelj)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here