Ništa novo u “kuhinji”: Zmajevi ponovo nisu dobili selektora!

0
178
Politika se upetljala i u izbor selektora? - Zgrada NS BiH (Foto: arhiva)

Kao što se moglo i pretpostaviti, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije dobila selektora ni nakon današnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH.

Odbor je zasjedao od 14 sati, a odluka o imenovanju novog selektora ponovo nije donesena, te će Zmajevi još sačekati na to, dok se kvalifikacije za Mundijal bliže…

Sergej Barbarez i Ivaylo Petev bili su prijedlozi Stručne komisije (Emir Spahić i Zvjezdan Misimović), ali ni jedan od njih nije dobio potrebnu podršku članova Odbora.

Komisija za izbor selektora u sastavu Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sofrenić i Ivan Beus je prije sjednice Izvršnog odbora odabrala Ivayla Peteva kao kandidata koji je predložen Izvršnom odboru na glasanje, ali Izvršni odbor nije dvotrećinskom većinom usvojio taj prijedlog.

Sjednica je zbog toga prekinuta, te će njen nastavak uskoro biti zakazan. U tom nastavku sjednice, za izbor selektora biti dovoljna natpolovična većina “ruku” (ali i dalje sa po barem jednim glasom iz tri “komponente”) za izbor selektora.

To povećava šanse da konačno dobijemo selektora Zmajeva, pošto je dosad bila potrebna dvotrećinska većina za njegov izbor. (Sc, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here