Nijedno dijete bez paketića 2021.

Praznici su na pragu, novogodišnja čarolija svuda oko nas, a volonteri Udruženja “Ruku na srce” je dočekuju u Djeda Mrazovoj radionici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Još samo pet dana ostalo je do kraja prikupljanja donacija u sklopu projekta “Nijedno dijete bez paketića”, u okviru kojeg Udruženje “Ruku na srce” nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Proteklih deset zima u okviru projekta podijeljeno je više od 7.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja, te nesebične podrške mnogobrojnih donatora.

Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, do 15. decembra mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova. Svakim danom od 9:30 do 22 u prostorije Hub-a Homework i subotom u periodu od 10 do 12 u Centar “Ruku na srce” na Dobrinji.

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *