Nijedan bh. klub vjerovatno neće mečeve Konferencijske lige ove sezone igrati na svom stadionu

Bosna i Hercegovina će ove sezone u takmičenjima pod kišobranom Evropske fudbalske federacije (UEFA) imati četiri predstavnika.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka našu državu predstavljat će Zrinjski, a u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu Tuzla City, Borac i Velež.

Postoji mogućnost da niko od ovih ekipa evropske mečeve ne bude igrao na svome stadionu.

Od ranije je poznato da su Tuzla City, ali i Velež, za odigravanje domaćih utakmica prijavili stadion Grbavica u Sarajevu.

I Zrinjski bi, ukoliko krenu radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom mogao biti domaćin van Mostara.

“Dvije su opcije. Da počnu radovi na ugradnji hibridnog travnjaka i da Zrinjski utakmice igra na drugom mjestu i da ne počnu, pa da budemo domaćini Pod Bijelim brijegom. Za sada nikakvih konkretnih informacija“, rekao je porzparol aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Mario Pandža za Faktor.

Radovi na ugradnji hibridnog terena, historijskog projekta Nogometnog saveza BiH, počeli su samo na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, gdje domaće utakmice igra Borac.

Izvjesno je da do početka evropskih susreta oni neće biti završeni, a na pitanje gdje će Banjalučani biti domaćini iz PR službe kluba kazali su da trenutno ne raspolažu informacijama.

Zrinjski će ime rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka saznati na žrijebanju 14. juna, a utakmice prvog kola igraju se 5. i 6. jula, dok su revanši 12. i 13. jula.

Žrijeb prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu je, također, 14. juna, a u bubnju će se naći Tuzla City i Borac.

Prve utakmice prvog kola igraju se 7. jula, a revanši sedam dana kasnije.

Velež će kao osvajač Kupa BiH krenuti iz drugog kola Konferencijske lige, ime rivala dobit će 15. jula, a na teren će 21. jula, odnosno 28. jula, kada se igraju revanši. (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *