Nije uspio prvi pokušaj smjene čelnika Skupštine i Vlade TK (Foto)

1
365

Iako je 18 poslanika u Skupštini TK glasalo za smjenu rukovodstva Skupštine i Vlade TK, do smjene nije došlo.

Naime, prije glasanja o smjeni rukovodstva Skupštine, predsjedavajući Žarko Vujović i njegov zamjenik Boris Krešić pozvali su se na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa srpskog i hrvatskog naroda, navodeći da prva tačka dnevnog reda, koja se odnosila na smjenu rukovodstva, povrjeđuje vitalni nacionalni interes.

Uslijedilo je glasanje po klubovima naroda. Klub Srba je za smjenu Vlade TK glasao 1:1, Klub Hrvata 1:1, Klub Bošnjaka 15:13, a ukupno je rezultat 18:17., javio je RTV Slon.

Zaključci i zapisnik glasanja bit će poslati Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti, a do tada Vlada TK ostaje da radi.

Osamnaest potpisnika smjene kantonalne Vlade smatraju da se radi o blokadi i ”političkom nasilju”.

”Kada se ustavni sud očitovao i dao mišljenje Skupštini da već imamo neustavnu Vladu nepopunjenu konstitutivnih naroda. Danas je ponovo na neustavnu vladu povučen vitalni nacionalni interes o kome je već odlučivao sud”, izjavio je Senad Alić, PDA.

”Skupština je glasala, imali su većinu. Isti dan kada odluka Ustavnog suda stupi na snagu mi se smatramo smijenjenim. Također tada se i Vlada smatra tada smijenjenom”, izjavio je Boris Krešić (DF). (Foto: Darko Zabuš)

1 komentar

  1. Žarko Vujović i njegov zamjenik Boris Krešić pozvali su se na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa srpskog i hrvatskog naroda.
    To ŽARE, ne vadi ga
    Enko te gledi

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here