Nije raspravljano o budžetu: Na sjednici Skupštine TK nije usvojen dnevni red

0
231
"Ko bi gori, sad je doli" - Skupština TK (Foto: Darko Zabuš)

Sjednica Skupštine TK koja je počela u 11 sati završena je bez usvajanja dnevnog reda. Za dnevni red je glasalo 16 zastupnika dok je 17 bilo protiv.

Odmah po završetku sjednice nova većina u Skupštini TK održala je pres konferenciju na kojoj su saopćili da ukoliko sadašnje rukovodstvo Skupštine i Vlada TK ne podnesu ostavku Selim Bešlagić, poslanik Naše stranke će se povući iz Skupštine.

“Njima je Skupština izglasala smjenu i nek daju ostavku. Mi ćemo već sutra zakazati sjednicu i glasati za ove dokumente”, izjavio je Senad Alić, poslanik PDA.

Također i oni koji su najviše pogođeni neusvajanjem Prijedloga budžeta – borci, održali su pres konferenciju na kojoj su istakli da je ponašanje poslanika krajnje neozbiljno i da ovim postupcima čine medvjeđu uslugu onima koji hoće nerede u kantonu.

“Mi samo znamo da je krajnji rok do 10. ili 15. januara do kad se može usvojiti Budžet i do tad možemo toleristari njihova prepucavanja Kad dođe krjanji rok usvajanja Budžeta mi ćemo djelovati, ne budu li to uradili Koordinacija boraca će pozvati 10 000 ljudi koji će biti ugroženi neusvajanjem budžeta. Nas ne zanima ni pozicija ni opozicija. RVI, demobilisani borci, poroidice šehida, svi ćemo izaći!”, poručio je Fahrudin Hasanović, predsjednik koordinacije boraca TK.

U toku je sastanak koalicije SD i SDA. (rtvslon, foto: arhiva tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here