Ni poslije 24 sata nema informacija o Tuzlaku koji je testiran na koronavirus

0
379

Ni skoro 24 sata poslije testiranja nije poznato da li vozač autobusa iz Tuzle koji se vratio iz Italije ima koronavirus, s obzirom na to da se i dalje čekaju rezultati analize iz referalnog laboratorija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Jučer je Tuzlom u određenoj mjeri zavladala panika nakon informacije da se tamošnji vozač autobusa u jednoj putničkoj agenciji prijavio Univerzitetskom kliničkom centru jer je proteklog vikenda boravio u Italiji koja je zahvaćena koronavirusom.

Kod ovog muškarca je bila primjetna blaža upala grla, a tim stručnjaka tuzlanske bolnice podvrgao ga je testiranju na koronavirus.

Kako saznajemo, uzeti uzorci istog dana su oko 12:30 sati poslani u referalni laboratorij KCUS-a, međutim kako su nam kazali iz Zavoda za javno zdravstvo TK, rezultate analize još uvijek nisu dobili.

Ovaj muškarac se i dalje nalazi u dvosedmičnoj kućnoj izolaciji, kao i grupa učenika i nastavnika iz Gračanice koji su se vratili iz Italije u kojoj su, prema informacijama kojima raspolaže Zavod za javno zdravstvo TK, boravili u vlastitoj režiji.

U slučaju pojave osoba koje su bile u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom ili je kod njih potvrđeno prisustvo virusa određen je dječiji hospis u bolnici Slavinovići, koji se već pretvoren u izolatorij.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here